Foreningen

Foreningen bag Møllebæksalen

Generalforsamling i Møllebæksalen torsdag den 14. marts kl. 19

Torsdag den 14. marts kl. 19.00 er der generalforsamling i Møllebæksalen i Tyvelse.

Forslag skal stilles til bestyrelsen@moellebaeksalen.dk senest den onsdag den 6. marts. Regnskabet for 2023 vil fremgå her af siden.

Foreningen

Landsbyhuset Møllebæksalen drives af en frivillig forening. Målet med foreningen er at fremme den enkeltes og fællesskabets sundhed og trivsel. Midlet er et aktivt, attraktivt og inkluderende landsbymiljø med tilbud til alle.

Derfor afholder foreningen hvert år arrangementer, der styrker fællesskabet. Årets højtider og mærkedage fejres med en årlig påskefrokost og en juletræstænding første søndag i advent. For de yngste er der en årlig fastelavnsfest, ligesom der løbende afholdes familiegymnastik i Møllebæksalen. Til Skt. Hans samles vi til grill og bål. Hertil kommer en årlig høstfest og en række fællesspisninger, hvor vi samles om et godt måltid mad, et glas vin og en kold øl eller vand. Derudover byder vi altid gerne velkommen til private, der ønsker at udbyde noget særligt til områdets beboere.

Har du en god idé til et arrangement, du vil afholde sammen med foreningen? Skriv til bestyrelsen og få sat projektet på skinner. 

Fælles for udvalget af arrangementer og filosofien bag er, at det skal være let, sjovt og uforpligtende at deltage.

Møllebæksalen spiller en vigtig rolle i at skabe et aktivt landsbyfællesskab. For det første er Møllebæksalen rammen om vores fælles aktiviteter i Tyvelse. For det andet danner Møllebæksalens festlokale rammen om mange af Tyvelses beboeres store livsbegivenheder: Barnedåb, bryllupper, konfirmationer, runde fødselsdage, mærkedage og mindesammenkomster.

Har du lyst til at holde dig opdateret med, hvilke arrangementer der er i kalenderen lige nu? Så kig her på vores arrangementsoversigt og bliv medlem af Tyvelses facebookside, hvor arrangementerne bliver delt.

Bliv frivillig eller sponsor

Alle foreningens aktiviteter og vedligehold af Møllebæksalen sker på frivillig basis af landsbyens beboere. Foreningen drives for nuværende udelukkende for kontingentkroner, medlemsdonationer og det overskud som arrangementer og udlejning af Møllebæksalen indbringer. Derfor er vi altid afhængige af:

  • Frivillige hænder
    Har du hænderne skruet godt på? Kan du svinge en malerkost? Kan du lave mad, så englene synger? Vil du gerne afholde et arrangement i foreningen og have dine naboer med? Der er næsten altid et projekt eller arrangement i kalenderen, hvor der er brug for frivillige. Så har du lyst til at hjælpe med stort eller småt, skal du ikke tøve med at kontakte bestyrelsen.
  • Donationer og sponsorater
    Mange bække små. Har du som privatperson eller erhvervsdrivende lyst til at støtte med et beløb, kvitterer vi gerne f.eks. med en synlig reklameplads i Møllebæksalens entré eller opstiller visitkort/flyers for din virksomhed. Husk at vi i løbet af året typisk udlejer lokalet 15-20 gange til fest foruden de faste arrangementer – så dine reklamer bliver synlige for mange mennesker i lokalområdet. Tag fat i bestyrelsen med det samme og få en aftale i hus.

Kontakt bestyrelsen

Har du brug for at kontakte bestyrelsen for foreningen Landbyhuset Møllebæksalen, skal du skrive en mail til bestyrelsen@moellebaeksalen.dk.

Medlemmerne af bestyrelsen har forskellige ansvarsområder. Ud for hvert bestyrelsesmedlem står der anført i parentes, hvad de er ansvarlige for. Har du fx en idé til et arrangement, vil det være én af arrangement-ansvarlige, der er tovholder på projektet og hjælper med planlægning, booking af huset mv.
Mailen til bestyrelsen er fælles for hele bestyrelsen, men din henvendelse vil blive besvaret af ét af medlemmerne.

Bestyrelsen for Landsbyhuset Møllebæksalen er:

Aske Hønborg (Formand, Udlejninger og Arrangementer).

Malene Sigrid Schmidt (Kasserer & Arrangementer).

Morten Aaskov (Ansvarlig for vedligehold)

Githa Dieckmann Amstrup (Arrangementer)

Karin Juul (Arrangementer)

Kenneth Kusiak (Vedligehold)

Heidi Kvist (Arrangementer)

Historien bag Møllebæksalen

Møllebæksalen er indbegrebet af dansk andelsbevægelse. Salen er i sin tid opført som stald og varelager for naboen: Tyvelse andelsmejeri. Senere blev den solgt til landsbyens gymnastikforening, der indrettede den som gymnastiksal og brugte den til træning.

Derfor er foreningen bag landsbyhuset Møllebæksalen faktisk også startet som gymnastikforening og drives stadig under navnet ”Næsby-Tyvelse Gymnastikforening”. I Møllebæksalen finder man således stadig de gamle gymnastikribber og medaljer fra gymnastikforeningens storhedstid. Traditionen og historien holdes fortsat i live, når landsbyens beboere mødes til familiegymnastik.